Amanda Bennett

Acasa / juriu / Amanda Bennett
Amanda Bennett

Doamna Amanda Bennett este născută în Texas, Statele Unite ale Americii, a urmat cursurile Școlii Americane de Balet din New York.

A dansat ca solista in cadrul companiilor:  “Ballet du Grand Théater” din Geneva, director Patricia Neary și director artistic George Balanchine;
– 1978 – 1989 – prim solistă la “Basler Ballett”, director Heinz Sporeli;
– 1989 – 1990 – “Pennsylvania Ballet”.
Doamna Bennett a lucrat în calitate de profesor invitat, coordonator si asistent coregrafic pentru, printre altele: “The Feld Ballet New York”; “Ballet du Grand Théater” din Geneva, Baletul din Luzerna, Baletul din Berna (Elveţia) şi Baletul din Freiburg “Pretty Ugly” (Germania).
A fost membră a juriului în cadrul multor concursuri internaționale, printre care Youth America Grand Prix, Prix de Lausanne, The McDonalds Performing Arts Challenge –  Sydney Australia, etc

Este profesor acreditat ABT pentru curriculum-ul naţional de pregătire formală/metodologie.
Fost director artistic al Prix de Lausanne, doamna Bennett a fost director al Teatrului de Balet din Basel și profesor pentru Baletul din Basel, începând cu anul 2001. A contribuit la aducerea ZEL (certificat de dansator profesionist), la Basel-Elveţia.

În iunie 2015 a primit Premiul fundaţiei “Heinz Spoerli” pentru realizările remarcabile în calitate de director al Şcolii de Balet a Teatrului din Basel.