Kristina Grigorova

Acasa / juriu / Kristina Grigorova
Kristina Grigorova

Născută în Sofia (Bulgaria), Kristina Grigorova a absolvit Scoala națională de arte din Sofia.

S-a mutat în Italia în 1982 și și-a continuat studiile de dans la Academia națională de dans din Roma unde a avut-o ca profesoara pe doamna Margarita Trayanova.

În 1986 s-a alăturat Companiei de balet a Operei din Roma, unde a dansat ca solistă și prim-solista în toate producțiile.

Tot în 1986 a câștigat primul loc la premiul „Gonzaga”, primul concurs internațional de balet din Mantova (Italia). În 1988 s-a alăturat companiei Aterballetto (R.Emilia-Italia) condusa de A. Amodio, participând la toate producțiile și la turneele din Argentina, Brazilia etc.

În 1991 a participat la sezonul estival la Theatre Arena di Verona, dansând în „Romeo și Julieta” cor.J.Cranko

Din 1991 până în 1996 a făcut parte din baletul  Teatrului Scala di Milano (Italia), unde a interpretat unele roluri ca solistă și prim-solista.

De asemenea, a participat cu compania la numeroase turnee în Italia și în străinătate, inclusiv în Japonia, Egipt, Elveția etc.

Din 1996 a lucrat stabil la Compania de balet Theatre florence-Maggi oDanza unde a dansat ca

solista și prim-solista în toate producțiile.

În prezent, este profesor de balet clasic și repertoriu, participând, de asemenea, la numeroase ateliere, scenă, expoziții, comisii pentru examene și jurii in concursuri nationale si internationale.