Larissa Saveliev

Acasa / juriu / Larissa Saveliev
Larissa Saveliev

Doamna Larissa Saveliev s-a născut la Moscova si a absolvit Academia de Balet Bolshoi După absolvire, s-a alăturat Baletului Stanislavsky. Câțiva ani mai târziu, s-a alăturat Baletului Bolshoi, sub îndrumarea artistică a lui Iuri Grigorovici.

A emigrat în Statele Unite în 1994 unde continuat să danseze la Los Angeles Classical Ballet, New Jersey Ballet și Tulsa Ballet. În același timp, a descoperit o pasiune pentru pedagogie.

În timp ce era profesoară de balet la Robin Horneff Performing Arts Center din New Jersey, ea a dezvoltat ideea de a crea Youth America Grand Prix (YAGP).

Creata de Larissa Saveliev si sotul ei, Genadi Saveliev in 1999, YAGP a devenit prima competiție care ofera burse de balet pentru studenți. Misiunea sa nu a fost doar de a prezenta tineri dansatori talentați, ci și de a crea oportunități pentru dezvoltarea lor ulterioară.

YAGP a fost prima competiție care a introdus conceptul că un student nu trebuie să câștige locul 1, 2 sau 3 pentru a primi premiul (bursa), iar acum este cea mai importanta competitie de balet din lume.

Premii:

  • 2014 –  Dance Magazine Award.
  • 2014 –  Russian-American Person of the Year Award in categoria Educator of the Year.
  • 2015  – Society of Foreign Consuls of New York – Outstanding Achievement and Contribution to Community Improvement.
  • 2017 –  Dance Magazine Top 25 most influential people in dance