Steffi Scherzer

Acasa / juriu / Steffi Scherzer
Steffi Scherzer

După formarea timp de șapte ani la Școala de Balet de Stat din Berlin, Doamna Steffi Scherzer s-a alăturat Operei de Stat din Berlin, unde a fost numită Prim Balerină în anul 1984.
Steffi a dansat roluri principale din întregul repertoriu clasic și neoclasic. A câștigat numeroase premii importante la concursuri naționale și internaționale de balet, cum ar fi medalia de bronz la Concursul Internațional de Balet din Varna si premiul pentru cea mai bună performanţă individuală în Osaka precum și două premii I în cadrul unor competiții naționale.
A primit numeroase aprecieri și premii din partea criticilor pentru evoluţiile sale scenice deosebite și pentru interpretări, printre altele în „Lacul lebedelor” și „Giselle”.
A avut apariţii ca dansator invitat în întreaga lume și a lucrat cu mulți dintre coregrafii cei mai renumiti precum Rudolf Nurejev, Patrice Bart, Maurice Béjart, William Forsythe, Pierre Lacotte, Roland Petit, Uwe Scholz, Laszlo Seregi, Youri Vamos and Tom Schilling.
Este membru de onoare al Operei de Stat din Berlin din Germania și unul dintre dansatorii clasici remarcabili ai Germaniei. Din 2004 a lucrat în funcții de conducere la Academia de Dans din Zurich, şcoala profesionistă de balet a Universităţii de Arte din Zurich, Elveția. Ea lucrează, de asemenea, cu succes deplin ca profesor de dans clasic, poante și repertoriu clasic la Academia de Dans din Zurich, elevii doamnei Scherzer câştigând primele locuri și numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Printre activitățile sale se numără, de asemenea, calitatea de membru al juriului la competiții internaționale de balet din întreaga lume.