Kristina Grigorova

Acasa / juriu / Kristina Grigorova
Kristina Grigorova

Născută în Sofia (Bulgaria), Kristina Grigorova a absolvit Scoala națională de arte din Sofia
S-a mutat în Italia în 1982 și și-a continuat studiile de dans la Academia națională de dans din Roma unde a avut-o ca profesoara pe doamna Margarita Trayanova.

În 1986 s-a alăturat Companiei de balet a Operei din Roma, unde a dansat ca solistă și prim-solista în toate producțiile.
Tot în 1986 a câștigat primul loc la premiul „Gonzaga”, primul concurs internațional de balet din Mantova (Italia). În 1988 s-a alăturat companiei Aterballetto (R.Emilia-Italia) condusa de A. Amodio, participând la toate producțiile și la turneele din Argentina, Brazilia etc.

În 1991 a participat la sezonul estival la Theatre Arena di Verona, dansând în "Romeo și Julieta" cor. J.Cranko.
Din 1991 până în 1996 a făcut parte din baletul Teatrului Scala di Milano (Italia), unde a interpretat unele roluri ca solistă și prim-solista.

De asemenea, a participat cu compania la numeroase turnee în Italia și în străinătate, inclusiv în Japonia, Egipt, Elveția etc.
Din 1996 a lucrat stabil la Compania de balet Theatre florence-Maggi oDanza unde a dansat ca solista și prim-solista în toate producțiile.

În prezent, este profesor de balet clasic și repertoriu, participând, de asemenea, la numeroase ateliere, scenă, expoziții și comisii pentru examene și
concursuri.